Info

logo
Ben je een speelse meid of een grave tiener? Ben je tussen 6 en 18 jaar? En heb je zin in wat nieuws? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Met onze 90tal leden zijn wij nog een van de weinige meisjesgroepen van de scoutsen in en rond het Antwerpse. Maar wij zien dit enkel als een troef! Elke zondag staan wij van 9u30 tot 12u paraat om jullie een fantastische ochtend te bezorgen. Knutselen, zwemmen, spelen, schminken, verkleden, zingen, dansen, filmavond, playbackshow,… we doen het allemaal!
Twee keer per jaar maken we er een weekend van, waarvan één weekend met de hele groep. En uiteraard, hét hoogtepunt van het jaar, in juli trekken we erop uit, naar de Vlaamse streken, de Ardense heuvels of zelfs naar het buitenland.

Geschiedenis
De 5_19 is tot stand gekomen in 2002 door een fusie tussen de 5 Sint-Lutgardis (Borgerhout) en de 19 Maria Mediatrix (Antwerpen). De 5 had een schrijnend leidingtekort en de 19 had problemen met de lokalen. Na lang zoeken en grondig overleg bleken er voldoende raakvlakken te zijn tussen beide groepen. De 5 had prachtige lokalen, de 19 had leiding. Ook waren de 5 en de 19 één van de weinige scoutsgroepen in gouw Antwerpen die enkel uit meisjes bestaan. De hele 19 verhuisde naar Borgerhout, en de 5_19 was geboren!

Lidgeld
Als lid betaal je 35 euro per jaar aan inschrijvingsgeld. Daarvan gaat 25,40 euro naar Scouts en Gidsen Vlaanderen voor je verzekering. De overige 4,6 euro gaat naar onze groepskas opdat we allerlei (knutsel)materiaal zouden kunnen aankopen.
Zit je zus al in onze Scoutsgroep, dan betaal je slechts 32 euro.

Ons jaarlijks kamp kost 10 euro per dag. Voor de kapoenen komt dit op 60 euro, voor de kabouters bedraagt dit 80 euro en voor de jonggidsen en gidsen is dit 120 euro. Om de drie jaar gaan de gidsen op buitenlands kamp wat de kampprijs lichtjes verhoogt. Voor de jins hangt het kampgeld af van hun financiële acties die ze doorheen het jaar georganiseerd hebben.

Jaarlijks gaan we ook tweemaal op weekend. Een keer op groepsweekend en een keer op takweekend. De prijs hiervan schommelt tussen de 25 en de 30 euro.

Omdat we weten dat het niet voor iedereen even eenvoudig is om dit te bekostigen, bieden we vanuit de groep financiële hulp aan. Aarzel alsjeblieft niet om ons hiervoor een mailtje te sturen (Groepsleiding5_19@hotmail.com). Dan sturen we je alle info op en zoeken we samen naar een oplossing.

uniformUniform
Het uniform van de 5-19 is voor kabouters, jonggidsen, gidsen en jins hetzelfde:

    • 5-19 Scoutsdas + dasring
    • 5-19 T-shirt of topje
    • Groene Scoutsbroek, -short of -rok
    • Beige scoutshemd met kentekens erop genaaid
    • Kapoenen dragen in plaats van een hemd een kapoenentrui.

Je kan ook steeds uniformstukken 2de hands aankopen via onze tweedehands uniformkast.