jonggidsenVanaf nu begint het scoutsleven pas echt! Sjorren, in tenten slapen, tweedaagse, koken op houtvuur, bij jonggidsen wordt het een en al avontuur! De volkjes van de kabouters worden vervangen door patrouilles, een patrouille is een groepje van jonggidsen. Er mag al eens wat meer zonder de leiding, wat de pret uiteraard niet zal bederven.
Het kamp wordt nu ook grootser! Met zijn 11 dagen lang vertoeven ze samen met de gidsen op een wei in de Ardennen. Jonggidsen trekken zelf hun plan ook als het op eten aankomt want kamp koken we elke dag op een houtvuur. Traditiegetrouw staat er dan vanalles op het programma, van tweedaagse tot kookwedstrijd, van totemisatie tot een zwemuitje in de Ourthe,van sport tot spel!  Elke jonggids krijgt een totem, een totem is een soort van bijnaam die je krijgt. Totems zijn steeds dierennamen; de eigenschappen die verbonden zijn met je totem horen meestal ook bij jou karakter.

Tijdens de loop van het scoutsjaar doet een jonggids zijn belofte. Je vertelt zelf hoe je een steentje gaat bijdragen om er een plezant jaar van te maken.

Kortom, de leuze bij de jonggidsen:   “JOGI’S DE MAXI, ZITTEN VOL ACTIE!!

Activiteiten:

er zijn geen activiteiten gekend


De leiding van de jonggidsen:

Marie Busschots

Marie Busschots

0478 43 22 45

In leiding bij : Jonggidsen

Isis Hoppenbrouwers

Isis Hoppenbrouwers

0495 12 48 30

In leiding bij : Jonggidsen

Nina Seminck

Nina Seminck

0468 23 90 16

In leiding bij : Jonggidsen